Lente-stamppot

Stampend fit blijven? Loop naar de supermarkt, koop de seizoensgroente en tover die om in lekkere lente-stamppot. Al dat gezonds wat uit de grond groeit, barst van de heilzame stoffen. Rijk aan vezels en antioxidanten is rabarber een weerstandbooster van het voorjaar. Behalve gezond is de lokaal geteelde groente smaakvoller en milieuvriendelijk. Het heeft geen kilometers afgelegd en niet vervuild is door uitlaatgassen. Profiteer van de versheid en stamp jezelf fit volgens dit simpele recept. Let op: gebruik alleen rabarberstengels, kook geen bladeren want die zijn niet eetbaar.
Servings 4
Ingrediënten
- 600 gr aardappelen
- 500 gr rabarberstengels
- 1 of 2 rode bieten
- 1 appel
- 2-3 el rietsuiker
- 3 el geklaarde boter
- 150 gr noten/pinda’s
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Boen de aardappelen goed, schillen is niet nodig. Snijd in kleine stukjes, spoel en breng ze aan de kook met 1 glaasje water.
- Snijd de gesneden rabarber met een scherp mes in kleine stukjes en schep bij de aardappelen.
- Zet de deksel op de pan laat ze op laag vuur gaar worden.
- Was en rasp de biet, voeg deze en gehakte noten toe. Bewaar een beetje noten voor de garnering.
- Snijd de gewassen appel met schil in kleine stukjes en meng erdoor.
- Voeg de suiker en zout toe en laat alles goed gaar worden.
- Stamp met een pureestamper en meng geklaarde boter erdoor.
- Geniet van deze lente-stamppot met extra noten of pinda’s die eiwitrijk zijn.
- Wil jij een vegan variant? Gebruik plantaardige boter of kokosolie en eet lekker.