Lente bulgur

Ervaar de geneeskracht van groen! Het seizoen van de groei & bloei is officieel begonnen. Langzamerhand wordt de natuur groenen, de bomen krijgen weer blaadjes en het gras gaat groeien. Een perfecte periode om meer te doen met de kleur groen. Tover binnen een half uurtje een lekkere lente bulgurschotel op tafel en verwelkom het voorjaar.
Porties 4
Ingrediënten
- 250 gr bulgur
- 250 gr maiskorrels
- 200 gr diepvries spinazie
- 2 el olie
- 1-2 el citroensap
- Zout en peper
Instructies
- Spoel de bulgur een paar keer schoon en week deze in 350 ml water. Laat het ongeveer half uurtje inweken om de kooktijd te verkorten.
- Ontdooi de diepvries spinazie en pureer deze in een hakmolen met 100 ml warm water.
- Kook de bulgur 5-6 minuten in een gesloten pan op laag vuur nadat het begint te bubbelen. Voeg de gepureerde spinazie, maiskorrels, olie, zout en peper toe.
- Verwarm het geheel nog 5 minuten en breng op smaak met citroensap. Serveer de groene bulgur met groene groente naar keuze.
Wat een simpel recept. Deze groene bulgur geeft inderdaad heerlijk lente gevoel en smaakt ook verrukkelijk.
Hartelijk dank Maartje! Blijf veelzijdigvega.nl volgen en laat je verrassen door meer simpele recepten.