Veelzijdig Vega

Lekkere lentesoep

Lentesoep

Kriebelt het al naar leuke lente? Kom dan in de lentestemming met de lekkere lentesoep. De officiële lente gaat ook bijna beginnen maar brrr wat is het toch nog zo koud. Onze winterjassen mogen we nog niet opruimen want “Maart roert zijn staart” en “April doet wat hij wil” in NL. Gewoon doorgaan met antioxidantenrijke soepen maken en jezelf verwarmen blijft belangrijk. Zo houd je de lichaamstemperatuur op peil. Vier alvast lente met de lekkere lentesoep bomvol goede nutriënten.
Porties 4

Ingrediënten

  • 450 gr diepvries doperwten
  • 200 gr aardappelen
  • 2 el gehakte muntblaadjes
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 1 el olie
  • bouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • Citroensap naar smaak

Instructies

  • Schil, was en snijd de gember, ui en aardappelen.
  • Breng de aardappelstukjes met 500 ml water en bouillonblokjes in een soeppan aan de kook.
  • Voeg na 10 minuten doperwten toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen. Roer de muntblaadjes erdoor en zet het vuur uit.
  • Fruit in een koekenpan de ui & gember en meng deze ingrediënten door de soep. Pureer de doperwten- muntsoep en maak de soep romig door crème fraîche erdoor te mengen.
  • Gebruik citroensap als finishing touch en laat de lekkere lentesoep smaken met naan of een ander brood naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt