Paddenstoelenlasagne

Paddenstoelen zijn vezelrijk, cholesterolverlagend, voedzaam en bevatten weinig calorieën. Bij een lasagne denk je misschien aan een bechamelsaus gemaakt met boter en bloem. Nergens voor nodig, je kunt ook een saus maken met yoghurt en kaas, die je niet dik maakt en super snel klaar is. Geniet van deze slankmakende paddenstoelenlasagne.
Porties 3

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde paddenstoelen
  • 150 gr lasagnebladen
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • Half kopje melk
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 ui / eventueel 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote tomaten
  • Paprikapoeder, zout en peper
  • Een paar takjes basilicum

Instructies

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui/knoflook. Was en snijd de tomaten in plakjes en hak de basilicum fijn.
  • Doe de yoghurt in een kom, verdun deze met melk, voeg de helft van de geraspte kaas, peper en basilicum toe en leg de saus opzij.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui/knoflook, voeg de champignons toe en bak ze al roerend 5 minuten. Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe en zet het vuur uit.
  • Verwarm de oven op 180 graden, vet de ovenschaal in met een paar druppels olie.
  • Bouw nu de lasagne op: doe een laagje saus in de ovenschaal, leg een paar lasagnebladen erop, schep daarover champignons-ui mix. Herhaal deze volgorde een paar keer, op het laatst leg je plakken tomaten erover.
  • Strooi daarna de resterende geraspte kaas erbovenop. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

2 Thoughts to “Slankmakende paddenstoelenlasagne”

  1. Saskia

    Dit gerecht smaakte heerlijk.

    1. Sangeeta

      Dank je wel Saskia.

Leave a Comment