Veelzijdig Vega
Paddenstoelenlasagne

Slankmakende paddenstoelenlasagne

Paddenstoelen zijn vezelrijk, cholesterolverlagend, voedzaam en bevatten weinig calorieën. Daarvan kun je een gezonde en slankmakende lasagne maken. Maar daar hoort een vette bechamelsaus bij gemaakt met boter en bloem. Geen probleem, je kunt ook een saus maken met yoghurt en kaas, die je niet dik maakt en super snel klaar is. Geniet van deze slankmakende paddenstoelenlasagne.
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr gemengde paddenstoelen
  • 200 gr lasagnebladen
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • Half kopje melk
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 ui / eventueel 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 grote tomaten
  • Paprikapoeder, zout en peper
  • Een paar takjes basilicum

Instructies

  • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui/knoflook. Was en snijd de tomaten in plakjes.
  • Doe de yoghurt in een kom, verdun deze met melk, voeg de helft van de geraspte kaas, peper toe en leg de saus opzij.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui/knoflook, voeg de champignons toe en bak ze al roerend 5 minuten. Voeg paprikapoeder, zout en peper naar smaak toe en zet het vuur uit.
  • Verwarm de oven op 180 graden, vet de ovenschaal in met een paar druppels olie.
  • Bouw nu de lasagne op: doe een laagje saus in de ovenschaal, leg een paar lasagnebladen erop, schep daarover champignons-ui mix. Herhaal deze volgorde een paar keer, op het laatst leg je plakken tomaten erover.
  • Strooi daarna de resterende geraspte kaas erbovenop. Bak de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Garneer het met basilicumblaadjes, serveer er salade bij en smul je slank.

2 thoughts on “Slankmakende paddenstoelenlasagne

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt