Lasagne la délicieux

Oorspronkelijke Italiaanse lasagne met bolognese saus is inmiddels een wereldberoemd gerecht. Tegenwoordig kun je eindeloos variëren met deze pastasoort. Wat vind je van deze verrukkelijke combinatie van ijzerrijke spinazie en tomaten: rijk aan lycopeen. Het is een antioxidant dat je lichaam beschermt tegen veel ziekten. Italiaanse kaas mascarpone maakt deze lasagne la délicieux extra romig. Proef gezonde Italië.
Porties 4
Ingrediënten
- 250 gr lasagnebladen
- 450 gr diepvries spinazie (deelblokjes)
- 500 gr gezeefde tomaten
- 250 gr mascarpone
- 100 ml melk
- 100 gr geraspte kaas
- 1 ui, eventueel knoflook
- 1 el olie
- Zout en peper
Instructies
- Doe de diepvries spinazie in een grote kom en ontdooi deze in de magnetron. Meng ondertussen de mascarpone met lauw warme melk en roer dit door de ontdooide spinazie.
- Snipper de ui, pers de knoflook en fruit ze in olie, voeg de gezeefde tomaten toe, strooi wat zout en peper erover en de saus is klaar.
- Verwarm de oven op 180 graden. Bouw nu de lasagne op: doe eerst een laagje tomatensaus in de ovenschaal, leg daarop de lasagnebladen, verdeel dan de spinaziemix. Herhaal deze volgorde nog twee keer.
- Strooi de geraspte kaas erover en bak de lasagne ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven. Serveer deze verrukkelijke lasagne met frisse salade.
Wat een heerlijke lasagne is dit. De combinatie spinazie en tomatensaus met lasagnebladen is goed.
Voor het eerst heb ik mascarpone kaas gegeten. Het is een witte romige smeerkaas met een milde smaak, verkrijgbaar in ronde bakjes bij de supermarkt.
Bedankt voor dit recept!
Dank je wel Anja, Deze lasagne is echt verrukkelijk en makkelijk te maken. Trakteer je gasten ook eens met dit gerecht.
Sinds 1 januari ben ik vegetarisch geworden en het is goed vol te houden. Er zijn voldoende alternatieven voor vlees. Deze lasagne heb ik gemaakt volgens het recept en het smaakte heerlijk.
Het Veelzijdig Vega blog ken ik pas kort. Dit blog doet zijn naam eer aan met veelzijdige gerechten als groenten schotels, soepen en pasta’s. Behalve recepten staat er ook informatie over kruiden op. Veelzijdig Vega is een bron van inspiratie voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten.
Ha die Iris, Wat knap van je dat je al bijna 4 maanden vegetarisch eet. Leuk om te horen dat de lasagne heerlijk smaakte. Op Veelzijdig Vega kun je heel veel kookinspiratie opdoen. Blijf vooral dit blog volgen.
Veel succes met andere recepten uitproberen!
Groetjes, Sangeeta