Veelzijdig Vega
Pannenkoeken zonder melk en eieren

Lactosevrije pannenkoeken

Heb je lactose-allergie of lust je geen producten met melk- en eieren? Wist je dat heerlijke pannenkoeken bakken dan ook een eitje is? Deze kleurrijke pannenkoeken zijn niet alleen lactosevrij & vegan maar ze bevatten ook waardevolle gezonde stoffen. De mooie kleur is te danken aan rode bieten die volgens verschillende onderzoeken een zeer gunstige werking op onze bloeddruk hebben. Eet deze dieprode lactosevrije pannenkoeken en verlaag de kans op hartziekten met .

Ingrediënten

Voor 8-10 pannenkoeken

  • 250 gr verse bieten
  • 200 gr volkoren meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl roze zout kala namak
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • Water om bieten te koken
  • Olie om pannenkoeken te bakken
  • Garneer amandelen

Instructies

  • Schil en rasp de rauwe bieten en breng ze aan de kook met ongeveer 400 ml water. Zet na 15 minuten het vuur uit, zeef de bieten en laat het vocht afkoelen.
  • Doe het meel in een ruime kom, voeg het bakpoeder, het zout en het lijnzaad toe. Giet er geleidelijk bietenvocht in en blijf met de garde kloppen tot je een schenkbaar beslag hebt.
  • Bak de pannenkoeken met weinig olie, draai de pannenkoek 1e keer pas om als die bovenkant droog is. Garneer ze met geschaafde amandelen en smul de pannenkoeken met lekkere chutney of een heerlijke spread.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt