Lactosevrije lekkernij: halwa

Lactosevrije lekkernij: halwa

Mag je geen lactose of eet je geen lekkernijen gemaakt van zuivel? Genieten van het lentefeest: Pasen kan alsnog op een simpele manier. Met een paar ingrediënten uit je keukenkast maak je deze lactosevrije lekkernij: halwa. Van oorsprong is deze delicatesse Arabisch en als je een ‘i’ achter het woord halwa zet, krijg je het Indiase beroep ‘halwai’.
Een halwai is degene die zalige zoetigheden maakt en verkoopt voor allerlei gelegenheden. Deze bakker of kok maakt voornamelijk lacto-vegetarische hapjes en dit traditionele Indiase gerecht is helemaal vrij van lactose. Bovendien boost het zuivere zuivelproduct in dit gerecht jouw gezondheid ook al heb je lactose-allergie.
Gang Bijgerecht, Nagerecht, Snack
Porties 4

Ingrediënten

  • 6 el griesmeel
  • 4-5 el ghee
  • 4-5 el suiker
  • ½ tl kardemom
  • 2-3 el gehakte noten e/o gewelde rozijnen
  • +/- 300 ml warm water

Instructies

  • Verwarm de ghee in een pan met dikke bodem.
  • Roerbak het griesmeel ongeveer 2-3 minuten tot het een heerlijke aroma verspreidt.
  • Meng de suiker met warm water en giet deze siroop geleidelijk over het griesmeel.
  • Meng de gehakte noten/gewelde rozijnen erdoor en kook het al roerend 3-4 minuten op laag vuur.
  • Wil je halwa in feestelijker maken? Bestrijk een bakvorm met ghee en stort de massa daarin. Druk aan met een lepel, keer na een paar uur om bewonder het resultaat.
  • Serveer het warm met noten erover, lekker op thali, als tussendoortje of dessert.
  • Vier het lentefeest en maak er een vrolijk Pasen van.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt