La polenta

De wereldberoemde Italiaanse keuken heeft meer te bieden dan pasta of pizza. Al in de Romeinse tijd was la polenta een basisvoedsel van de Noord-Italianen. Het is een puree van maismeel & water en als je deze in een bakvorm stort, wordt het een soort cake. Zonder extra toevoegingen smaakt het nergens naar maar dat geldt ook voor pasta. Breng extra smaak aan je polenta met groenten erdoor of maak deze zoete aardappel polenta. Geniet van de Noord Italiaanse keuken.
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr Zoete aardappelen
  • 150 gr maisgriesmeel (grof)
  • 650 ml water
  • 150 ml kokosmelk
  • Bouillonblokjes
  • Zwarte peper
  • 2 tl Gedroogde rozemarijn

Instructies

  • Schil en was de zoete aardappelen, stoom of kook ze volgens de gezonde kooktechnieken. Stamp ze met een pureestamper.
  • Breng 650 ml water aan de kook en voeg er bouillonblokjes toe. Zet het vuur laag als de bouillonblokjes erin opgelost zijn en voeg al roerend polenta toe.
  • Blijf zachtjes roeren en giet er kokosmelk in. Schep de gestampte zoete aardappelen erdoor, strooi wat peper en rozemarijn erover. Zet het vuur uit en roer polenta goed.
  • Spoel een bakvorm of een schaal met water en stort de polentamix daarin. Laat het afkoelen, keer om en snijd er stukjes van. Eet polentakoek met groente naar keuze.

Leave a Comment