Kurkuma: het zonnige wonder

Kurkuma

Kurkuma is een natuurlijke smaakmaker met een medicinale werking. Dit wondermiddel uit de gemberfamilie komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. De mooie gele kleur in curry, pilav, soep en heerlijke schotels is te danken aan deze natuurlijke specerij. Kurkuma: het zonnige wonder is een basis ingrediënt in de Indiase keuken. Om die reden zijn ook veel ziekten die in het Westen vaak voorkomen, zeldzaam in India.  

2e onmisbare specerij

Zoals je eerder op dit blog hebt gelezen, gebruikt Veelzijdig Vega een aantal Ayurvedische specerijen in haar keuken. De eerste aromatische specerij ken je al en kurkuma: het zonnige wonder is de tweede onmisbare specerij in keuken van Veelzijdig Vega. Hoe weinig van deze specerij je nodig hebt, lees je in mijn recepten. Als je kurkuma combineert met zwarte peper, heeft het een beter effect.

7 voortreffelijke redenen om dit natuurlijke medicijn vaker in je gerechten te gebruiken

1. Kurkuma laat je huid stralen omdat het een ontgiftende werking heeft op je lever en darmen. Het zuivert je lichaam en maakt je huid mooier.

2. Het is een krachtige ontsteking- en kankerremmer, houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Het helpt je bij afvallen, diabetes2 verminderen en remt de groei van kankercellen.

3. Het is een effectieve pijnstiller en werkt doeltreffend bij reuma, spierpijn, chronische pijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, maagpijn en kiespijn.

4. Dit magisch middel vermindert slechte cholesterol, maakt je bloed sterk en voorkomt hart- en vaat ziekten.

5. Antioxidanten in kurkuma zorgen ervoor dat je huidcellen minder snel beschadigen. Hierdoor gaat deze specerij zichtbare en onzichtbare veroudering tegen.

6. Het verhoogt je weerstand, stimuleert je immuunsysteem en heeft een helende werking op je immuunsysteem.

7. De actieve gele stof curcumine in deze specerij is een oppepper voor je immuunsysteem en heeft een anti depressieve werking.

Ontdek de kracht van kurkuma: het zonnige wonder en geef je gezondheid een boost.

Kurkuma

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol