Krieltjes-worteltjes schotel

Heb jij het druk, toch kun je snel een super gezond gerecht op tafel zetten. Deze heerlijke krieltjes-worteltjes schotel maak je van voorverpakte schattige mini aardappelen en geschrapte worteltjes. Zo hoef je de aardappelen en worteltjes niet schoon te maken. Rijk aan antioxidanten is dit gerecht super gezond en levert je juiste energie. Die plantaardige brandstoffen in deze curry kan je lichaam gemakkelijk verteren en je bespaart ook nog dierenleed. Aardig voor jou en voor de moeder aarde.
Servings 4
Ingrediënten
- 500 gr voorgekookte krieltjes
- 500 gr geschrapte wortels in stukjes
- 1 tl gemberrasp
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 2 el olie
- 2 el maïzena
- 250 ml Alpro Soya kookroom
- Zout en peper
Instructies
- Maak een kruidenpasta door kurkumapoeder en komijnpoeder met 2 el warm water te mengen.
- Verwarm de olie en fruit de gemberrasp kort, roer de gemaakte kruidenpasta erdoor en voeg de wortelstukjes toe.
- Roerbak de wortelstukjes een paar minuten, voeg 1 kopje warm water toe en laat ze in gesloten pan op laag vuur 5 minuten koken.
- Meng in een klein schaaltje de maïzena met een paar lepels kookroom en leg het opzij.
- Schep krieltjes door worteltjes, schenk de kookroom en het maïzena mengsel erin en laat het geheel 15-20 minuten garen.
- Breng de krieltjes-worteltjes schotel op smaak met zout en peper en serveer met brood naar keuze. Natuurlijk smaakt deze schotel ook lekker met rijst of roti.