KORIANDER NAAN

Koriandernaan

Houd je niet van de koriandergeur en wil je de vele gezondheidsvoordelen ervan wel ervaren? Dan verwerk je dit krachtige antioxidant in Indiase platte broodjes en je merkt niets van de sterke geur. Je kunt er dus lekkere koriander naan van maken en je veronderstellen dat je deze vakantie in India viert. De traditionele naan maakten ze vroeger in een klei oven: tandoor en dat was geen gemakkelijke taak. Een oven of grill versimpelt het naan bakken. Proef India en profiteer van de krachtige koriander profijten.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

Voor 6-7 kleine naan

  • 150 gr tarwe of volkorenmeel
  • 150 gr dikke yoghurt op kamertemperatuur
  • 30 gr korianderblaadjes
  • 1 el gesmolten ghee
  • ½ tl baksoda
  • Zout en peper

Instructies

  • Was en hak de korianderblaadjes.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er een soepel deeg van.
  • Is het deeg te plakkerig, voeg dan nog een beetje meel toe. De hoeveelheid is afhankelijk van soort meel en yoghurt.
  • Laat het deeg enkele duren rusten. Verdeel het deeg in 6-7 ballen, rol ze uit in een gewenste vorm en bak de naan op een verwarmde grillpan zoals je de roti bakt.
  • Eet de naan broodjes warm met groenteschotel, dahl en raita.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt