Koolraap stoofpot

Koolraap stoofpot

Zit jij niet goed in je vel of ben je helemaal niet vooruit te branden? Het kan aan je darmen liggen want dit 2e brein bepaalt hoe we ons voelen. Wat helpt? Eten waarvan darmen blij worden: genoeg vezels die ook in deze koolraap stoofpot zitten.
Voed het 2e brein ofwel darmen dus goed en eet elke dag genoeg planten. En die krijg je gemakkelijk binnen met een eenpansgerecht zoals deze stoofpot. Neem wel een graanproduct erbij en maak je maaltijd compleet. Wow, zo simpel is het om fit te voelen en de wereld te verbeteren.
Servings 4

Ingrediënten

  • 500 gr koolraap
  • 250 gr gekookte kikkererwten
  • 250 gr tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl kurkuma
  • peterselie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil, was en snijd de koolraap, uien, knoflook, gember, tomaten en de peterselie.
  • Verwarm de olie in een stoofpan/braadpan en fruit de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de gember en kurkuma toe, schep de koolraapstukjes erbij en roerbak ze 2-3 minuten.
  • Giet halve liter gekookt water erover en laat ze 15 minuten op laag vuur ingesloten pan stoven.
  • Meng de gekookte kikkererwten en fijngesneden tomaten erdoor. Laat het geheel 10-15 minuten stoven.
  • Breng op smaak met zout, peper en fijngehakte peterselie.
  • Serveer deze stoofpot met rijst, bulgur of brood naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt