Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Beoordeel niets op het uiterlijk en laat je verrassen door de innerlijke schoonheid. Snijd eens een knolselderij en kijk de zuiver-witte mooie binnenkant ervan. Waardeer het prachtige binnenste en ken de pluspunten van dit veelzijdige winterse knolgewas. Met dit goedkope knettergezonde knolgewas kun je jouw immuunsysteem een flinke boost geven.
Vervang deze koolhydraatrijke knol door aardappelen of geniet van kostelijke knolselderijsoep. Heb je iets te vieren of wil je de witte soep een kleurtje geven? Versier de soep met een feestelijk sausje. Ik ben in feeststemming en 2K op deze soep betekent 2000 Instagram volgers. 2000x dank voor het volgen van Veelzijdig Vega.
Gang Appetizer, Soep
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gram knolselderij (geschild gewicht)
  • 1-2 appels
  • 1 el citroensap
  • 2 cm gember
  • Bouillonblokjes of zout
  • Peper naar smaak
  • 500 ml water
  • Sojaroom of kokosmelk
  • Cranberrysaus voor versiering

Instructies

  • Schil en was de knolselderij, snijd het zuiver-witte knol in gewenste stukjes.
  • Kook ongeveer 700 ml water in een soeppan. Voeg het citroensap, de bouillonblokjes, de gember en knolselderijstukjes toe.
  • Kook ze op laag vuur gaar met deksel op de pan. In 15-20 minuten zijn ze gaar, check, zet het vuur uit en voeg naar smaak peper toe.
  • Pureer de inhoud met een staafmixer en meng room of kokosmelk toe.
  • Versier de soep met cranberrysaus en kom in feeststemming.

Notities

2 gedachten over “Knolselderijsoep

  1. Van harte gefeliciteerd met 2000 volgers op Instagram. Die soep ziet er zo feestelijk uit en als ik de tekst lees weet ik wat ik moet waarderen.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt