Veelzijdig Vega

Knolselderij curry

Curry

Ook een onknappe knol is super gezond en veelzijdig. De k van knolselderij staat voor veel vitamine K erin en deze vitamine heeft een positief effect op je bloeddruk. Wanneer je bloeddruk op peil is, heb je minder besmettingskans. Dus knap of niet knap, geniet veelzijdig van de knolselderij en voorkom virussen. Maak er een lekkere puree van of laat je creativiteit zien in de Indiase keuken met deze knolselderij curry.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr knolselderij, in blokjes gesneden
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 ui, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • tl kurkuma
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de olie in een sauspan, voeg de mosterdzaadjes, knoflook en uisnippers en fruit ze 3-4 minuten.
  • Voeg het kurkumapoeder en knolselderijblokjes toe en roerbak ze 2-3 minuten. Giet erover ½ liter warm water en laat de groente 20 minuten stoven.
  • Roer de tomatenblokjes erdoor en breng de knolselderij curry op smaak met zout en peper.
  • Eet de lekkere curry met rijst, roti of naan en proef India.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt