Kliekjessalade

Wat doe je met kliekjes gekookte granen en bonen? Laat ze niet in de prullenbak belanden want met voedselverspilling maak je moeder aarde niet blij. En aardig blijven voor moeder aarde betekent ook aardig zijn voor jezelf. Zo bespaar jij gas/elektra, tijd en rompslomp in de keuken. Natuurlijk kun je overgebleven eten gewoon opwarmen en gauw binnenwerken. Wil je elke dag iets anders eten dan maak je een heel andere schotel van restjes rijst, bonen en groenten. Tover dus etensrestanten om in een kliekjessalade die zowel koud als warm goed smaakt.
Servings 4
Ingrediënten
- 200 gr gekookte gele rijst
- 200 gr gekookte aduki bonen
- 2-3 bospeentjes
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- Zout, peper en groene kruiden
Instructies
- Schrap, was en rasp de bospeen.
- Maak een dressing van de olie, het citroensap, zout en peper in een saladeschaal.
- Meng de rijst, aduki bonen zonder vocht, geraspte bospeen en groene kruiden erdoorheen.
- Laat het mengsel op kamertemperatuur rusten om de smaken goed in te trekken.
- Garneer de kliekjessalade met groene kruiden en eet lekker.
Zaterdag had ik te veel rijst gemaakt en zondag verwerkte ik die in kliekjessalade volgens dit recept. Alleen aduki bonen had ik vervangen door doperwten en de salade smaakte erg lekker. Zo hoefde ik restjes rijst niet weg te gooien, minder milieuvervuiling dus.
Wat leuk om te horen dat je kliekjessalade hebt gemaakt, Corrie. Goed dat het recept en gerecht naar je wens is. Door kliekjes goed te gebruiken ben je aardig voor moeder aarde.