Kleurrijke penne
Word je blij van een bord vol kleurrijk eten? Dat fleurt het humeur echt op, houdt je gezond en daarmee haal je het voorjaarsgevoel in huis. Of het een Hollandse stamppot, Indiase curry of een Italiaanse pastaschotel is. Voeg overal natuurlijke kleur toe en maak een goed begin van het nieuwe seizoen.Haal een la bella Italia gevoel in huis met deze kleurrijke penne en pep je weerstand op. De verschillende kleuren groenten en kruiden in deze schotel verhogen het immuunsysteem. Ervaar de helende werking, geef jezelf een boost en proef het voorjaar op z’n Italiaans.
Porties 4
Ingrediënten
- 200 gr penne
- 800 gr groente in diverse kleuren
- Ui en knoflook naar smaak
- 2-3 el olijfolie
- 1 tl kurkumapoeder
- Handvol noten voor eiwitten
- Basilicumblaadjes naar smaak
- Zout, peper en tijm naar smaak
Instructies
- Maak de groenten schoon en snijd ze in gewenste stukjes. Hak de ui en knoflook.
- Roerbak eerst de ui en knoflook, voeg de stukjes groenten toe en wok tot ze gaar zijn. Meng de noten erdoor en laat het geheel in gesloten pan.
- Geen zin in wokken, giet dan een scheut warm water over de groente en zet de deksel op de pan. Dan zijn ze ook sneller klaar.
- Kook ongeveer 1½ water, doe de penne, het zout en kurkumapoeder erdoor.
- Laat de penne ongeveer 15 minuten op laag vuur gaar worden.
- Giet af, schep de pasta en kleurrijke groenten op bord en garneer met tijm en/of basilicum. Serveer een gezonde saus erbij.
- Eet lekker, kleur jouw humeur en proef het voorjaar op z’n Italiaans.