Kleur je humeur

Kleur je humeur

 

“Happiness is not something readymade. It comes from your own actions”. Dalai Lama. Wat jij met plezier doet en waarvoor je waardering hebt, kan je gelukkig maken. Tegenslag, verdriet en een beetje stress op z’n tijd horen bij het leven. Het heeft geen zin om te blijven stressen en te piekeren want dat gaat ten koste van jouw gezondheid. Dus kleur je humeur en probeer het leven intenser te beleven.

Creëer zonnestralen

“Create your own sunshine if there is no sunlight”. Ben je altijd blij en energiek als het zonnig is? De wereld ziet er inderdaad mooier uit als elke dag zonnetje schijnt. Het zonlicht is zalig en gezond maar soms is de kleinste zonnestraal ook ver te zoeken. Het weer doet wat ie wil en we kunnen onze gevoelens ervan niet laten afhangen. Weer of geen weer, er zijn talrijke manieren om humeur op te fleuren.

Stralende zon associëren we met warmte en gezonde zonnige kleuren. Net als zonlicht stralen de zonnige kleuren energie uit en ze hebben een helende werking op ons lichaam. Die fantastische kleuren van zonsopkomst- en ondergang geven een goed gevoel en versterken de positieve gevoelens. Creëer zonnestralen met het zonnige wonder, zet een zonnig gerecht op je bord. Voed het lichaam van binnenuit en kleur je humeur.

Ontspan met natuurgroen

Volgens dit wetenschappelijke Nederlandse onderzoek hadden de deelnemers die 30 minuut in de groene natuurlijke omgeving bezig waren een super goed humeur. En het humeur van deelnemers die dezelfde tijd binnen zaten te lezen, verder verslechterde. De Natuurgroen maakt gelukkig en werkt echt als lichamelijke therapie. Ook een Australisch onderzoek laat zien dat boeren veel minder kans hebben om een dokter te bezoeken.

Kleur je humeur door verbinding met de natuur te maken en kijk hoe mooi jouw wereld is. Laat al jouw stress verdwijnen door bloemen en groene omgeving te bewonderen of in een moestuin te werken. Heb je geen moestuin dan kun je ook bezig zijn met bloemen en kruiden op jouw balkon of voor jouw deur. Een kruidenplant zoals munt verspreidt kalmerende en ontspannende aroma. Geniet ervan!

Bewonder de groei en bloei, verzorg een moestuin of potplanten en pluk er vruchten van. Eet de groente-fruit uit jouw moestuin, zo eet je automatisch veelzijdig met pure en milieubewuste producten. Geniet van al dat moois wat de natuur biedt en voel je gezonder en energieker.  Eet met de seizoenen, kleur je humeur en boost jouw gezondheid op natuurlijke manieren.

Kleur je humeur

 

2 gedachten over “Kleur je humeur

    1. Bedankt voor je reactie Lieke. Je weet het al, “Groen geeft een goed gevoel”, Geniet van de prachtige natuur en boost je gezondheid.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt