KHICHDI

Khichdi

Met het toenemende aantal Corona gevallen in India is het tijd om extra aandacht te besteden aan dit unieke land. Daarom deel ik komende weken verrukkelijke heilzame recepten uit deze zeer diverse Indiase eetcultuur. Vandaag kun je het simpele recept lezen van khichdi: de basis voeding in Ayurvedisch Indiaas dieet. Gemaakt van rijst, linzen en maag kalmerende specerijen is dit gerecht proteïnerijk en super gezond in de #blijf-thuis tijd. Detox je lichaam met lichtverteerbare khichdi, eet gezond, blijf positief en verspreid positiviteit.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr linzen
  • 200 gr rijst
  • 200 gr wortels
  • 3-4 el ghee
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 2-3 laurierblaadjes
  • 2 el gember (geraspt)
  • 1 tl kruidnagels
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroensap naar smaak
  • 700 ml gekookt water

Instructies

  • Spoel de linzen en rijst en laat ze inweken. Afhankelijk van soort linzen kun je ze langer of korter inweken en dan afgieten.
  • Verwarm de ghee in een pan en fruit de komijnzaadjes, laurierblaadjes, gemberrasp en kruidnagels. Voeg linzen en rijst toe en roerbak ze 3-4 minuten.
  • Giet het gekookte water erover, zet de deksel op de pan en laat de inhoud op laag vuur pruttelen.
  • Breng de khichdi op smaak met zout, peper en citroensap. Laat dit licht verteerbare gerecht smaken met yoghurt en salade.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt