Veelzijdig Vega

Kerstsalade

Creëren we dit jaar een natuurvriendelijke groene Kerst? Een witte Kerst wordt het weer niet, het is bijna 10 jaar geleden dat we in Nederland een witte Kerst hebben gehad. De klimaatverandering heeft daar een grote invloed op, de aarde wordt steeds warmer en de winters steeds milder. Kiezen voor groen helpt, eet zo veel mogelijk vegetarisch en blijf aardig voor de moeder aarde. Dan draag je bij aan een beter klimaat en je bent super gezond bezig. En vegetarisch kan echt feestelijk zijn, kijk eens naar deze kerstsalade.
Gang Bijgerecht
Porties 6

Ingrediënten

  • 400 gr spruiten
  • 200 gr zoete aardappelen
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 2 el honing
  • 1 el olie
  • 1 el citroensap
  • 2 el gehakte amandelen
  • Zout, peper en gehakte rozemarijn

Voor garnering

  • Cherry tomaten
  • Mozzarellabollen
  • Rozemarijntakjes

Instructies

  • Stoom de schoongemaakte spruiten & zoete aardappelen en pureer ze.
  • Maak een dressing van de yoghurt, olie, honing, citroensap, zout, peper en rozemarijn.
  • Meng de dressing en gehakte amandelen door de gestampte groenten en de salade is klaar.
  • Om een krans vorm te maken, kun je een kleine ronde vorm in het midden van het bord leggen. Verdeel de salade er omheen en haal de ronde vorm voorzichtig tussenuit.
  • Versier de salade met mini cherrytomaten, mozzarellabollen en rozemarijntakjes en serveer deze kerstsalade als bijgerecht.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt