Veelzijdig Vega
kerrie-ananassaus

Kerrie-ananassaus

Breng exotische sferen in je keuken. Het exotisch fruit ananas wat deze saus sappig maakt, groeit waar het altijd warm is. Oorspronkelijk komt het uit Zuid Amerika en tegenwoordig groeit het ook in andere subtropische werelddelen. Kerrie en ananas gaan heel goed samen en brengen je naar warme tropen. Proef deze kerrie-ananassaus met een schaaltje rijst of maak je BBQ feest compleet met deze zonnige saus.

Ingrediënten

  • 250 gr ananas
  • 1 ui
  • 1 tl gemberrasp
  • 2 tl kerriepoeder
  • tl kurkuma
  • 1 el roomboter
  • 2 el maiszetmeel
  • 1 el suiker
  • 1 el appelazijn

Instructies

  • Maak de ananas schoon en snijd deze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui.  
  • Doe de boter in een sauspan en fruit de uisnippers 2 minuten. Roer de gemberrasp, de kurkuma & het kerriepoeder en meng ananasstukjes erdoor.
  • Giet er 150 ml water in en zet de deksel op de pan. Meng het maiszetmeel met ½ kopje koud water en voeg dit papje aan de saus toe. Laat het geheel ongeveer 20 minuten op laag vuur pruttelen en klaar is de heerlijke kerrie-ananassaus.

2 thoughts on “Kerrie-ananassaus

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt