Japanse koekjes

Japanse koekjes

Dacht jij dat er altijd boter en eieren nodig zijn om koekjes te bakken? Niet voor Japanse koekjes want Japanners denken er anders over. Dat is ook de reden dat zij het gezondste volk ter wereld zijn. Door het eten van onverzadigde vetten uit olijven en sesamzaad blijven ze langer jong en gezond.
Verzadigde vetten zitten in producten van dierlijke afkomst en die verhogen het risico op diabetes en hartziekten. Eet daarom minder dierlijke vetten en bescherm jezelf tegen zulke chronische ziekten. Bak ook gezonde Japanse koekjes van eigen deeg en neem gerust 2 stuks bij 1 kopje chai.

Ingrediënten

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml milde olijfolie
  • 80 gr poedersuiker
  • 3 el zwart en wit sesamzaad
  • Snufje zout

Instructies

  • Meng de poedersuiker met olie, voeg het zout, sesamzaad en geleidelijk het meel toe.
  • Maak er een soepel deegrol van, wikkel die in transparante folie en leg het voor half uurtje in de koelkast.
  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Snijd ongeveer 1 cm dikke plakken uit de rol en bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • (Let de 1e keer wel op dat ze niet te bruin worden want iedere oven werkt anders).
  • Geniet van je bakkunsten en proef vegan Japan!

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt