Jackfruit curry Thai style
Zin in Thaise culinaire toeren, dat kan zonder vliegtickets te kopen. Proef heerlijke pad thai of jackfruit curry Thai style en geniet van hun goddelijke geuren. Natuurlijk door een kiplekker leven te geven aan alle dieren. Maak een curry van duurzame young jackfruit die een bite van kippenvlees heeft. Jackfruit is een grote tropische vrucht-groente die in Thailand ingeblikt wordt. De fairtrade boeren maken het ons gemakkelijk en besparen het schil en snijwerk. Met deze vooraf gesneden en gekookte groente kun je gauw een Thaise specialiteit op tafel toveren. Geeft het gerust een eigen twist en geniet.
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr young jackfruit (Fair Trade blik)
- 200 gr rode tomaten
- 1 rode paprika
- Chilipeper en zout naar smaak
- Gember, knoflook en ui naar smaak
- Komijn en koriander naar smaak
- 1 tl bruine suiker
- 1 el limoensap
- 1 el gehakte verse koriander
- Gehakte pinda’s voor extra eiwitten
Instructies
Maak een rode currypasta:
- Maal de rode paprika, chili, tomaten, ui, knoflook, gember en meng de specerijen enzovoort erdoor.
Curry recept
- Doe de jackfruit uit de blik in een vergiet en spoel onder de kraan.
- Verwarm 2 el zonnebloemolie in een koekenpan.
- Fruit currypasta enkele minuten en voeg de uitgelekte jackfruit toe.
- Breng het Thaise gerecht op smaak met zout, koriander en limoensap.
- Nu hoef je de curry alleen te warm te maken want jackfruit is al gaar. Kook je te lang dan gaan meer vitamines verloren.
- Laat de curry wel een half uurtje staan voor het verwarmen. Bestrooi gehakte pinda’s erover voor extra eiwitten en eet lekker met rijst naar keuze. Geniet van Thais zonder te reizen.