ITALIAANSE VLAG SCHOTEL

Italiaanse vlag schotel

Kon je deze vakantie weer geen risotto alla Milanese proeven in Italië? Laat je hoofd niet hangen en haal het bijzondere gevoel in eigen huis met deze Italiaanse vlag schotel. Die is gemaakt met groene pesto, klassieke plakkerige rijst uit het noorden van Italië en rode saus. Heb je geen tijd om pesto te maken, dan maak je een Italiaans eenpansgerecht: risotto met deze ingrediënten? Risotto is een heerlijk comfort food wat ontzettend veel simpele varianten kent. Beleef Italiaanse charme zonder te reizen.
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten

Groene deel

  • 200 gr diepvries doperwten
  • Handvol basilicum
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper

Witte deel

  • 300 gr risottorijst
  • Zout en boter of olie

Rode deel

  • 4 zoete rode puntpaprika’s
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 1 ui en knoflook/gember naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl garam masala
  • Zout en peper

Instructies

Groene deel

  • Stoom de diepvries doperwten ongeveer 5 minuten volgens een vitaminebehoud kooktechniek. Laat ze even afkoelen en pureer ze samen met gewassen basilicumblaadjes.
  • Breng de groene pesto op smaak met zout, peper, citroensap en olie. Misschien wil je een andere groene pesto proberen.

Witte deel

  • Kook de risottorijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Meng als laatste een klontje boter of 1-2 el olie erdoor.

Rode deel

  • Maak ten slotte het rode deel van de Italiaanse vlag schotel volgens dit recept en geniet op z’n Italiaans.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt