Italiaanse soep

Proef de pure passie van het zuiden en boost je afweersysteem! Liefde, plezier en versheid van producten spelen een belangrijke rol in het Zuid-Europese land Italië. En de gekookte verse tomaten zijn onmisbaar in hun indrukwekkende keuken. Meestal maken ze daarmee pizza- of pastasaus en als het kouder wordt, vinden ze romige soep lekker. Zij weten dat gekookte tomaten super-antioxidantrijk en extra gezond zijn. Lees verder en je weet hoe ze een romige soep maken. Trouwens 1.5K op deze Italiaanse soep staat voor 1500 veelzijdige Instagram volgers. Warmhartige dank voor jouw bijdrage!
Porties 4
Ingrediënten
- 800 gr roma tomaten
- 2 wortelen
- 1 ui en 2-3 knoflookteentjes
- 1 el olijfolie
- Bouillonblokjes
- 100 gr ricotta, roomkaas
- Italiaanse kruiden en peper naar smaak
Instructies
- Schil de wortels, pel de ui/knoflook, was alle groenten en snijd ze.
- Fruit de ui en knoflook, voeg wortelstukjes toe en roerbak ze.
- Kook 600 ml water in de waterkoker, giet het over de wortelmix en voeg bouillonblokjes toe.
- Laat het 10 minuten koken en schep dan de tomaten erdoor.
- Kook de soep nog 10-15 minuten op laag vuur in gesloten pan.
- Meng ricotta erdoor en pureer de soep, breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Maak de Italiaanse tomatensoep aantrekkelijker door extra te versieren met ricotta, roomkaas. Geniet en proef de pure passie van het Zuiden.