Italiaanse pizza

Mamma mia, la pizza Italia! Italiaanse pizza heeft de wereld veroverd en dat is niet voor niets. Waarderen en genieten staan daarbij op de 1e plaats. Met de uitdrukking ‘mamma mia’ zijn ze blij verrast en waarderen moeders kookkunsten. Ze zijn blij met het eten wat moeder op tafel zet. Zij genieten van elk hapje want het is met liefde gemaakt en wie zegt dat het ongezond is. Zelfs pizzabodem kan van groente en deze wereldsnack mag jij net zo gezond maken als je wilt. Wat vind je van deze pizza in de kleuren van Italië? Eet en geniet zonder schuldgevoel net als Italianen.
Gang Snack
Keuken Italiaans

Ingrediënten

Voor 4 medium pizza's

    Voor simpele pizzabodem

    • 250 gr zelfrijzend meel
    • +/- 170 gr Griekse yoghurt
    • ¾ tl zeezout
    • ¾ tl baksoda
    • 1-2 el olijfolie

    Topping ingrediënten

    • 1 rode paprika’s
    • 250 gr champignons
    • 250 gr boerenkool
    • 2-3 el rode saus
    • Geraspte kaas naar smaak

    Instructies

    • Meng het zelfrijzend bakmeel met zout en baksoda.
    • Voeg al roerend yoghurt en olie toe en maak een soepel deeg zonder water toe te voegen.
    • Laat het deeg ongeveer half uurtje rusten.
    • Stoom intussen de gesneden groenten met een gezonde kooktechniek.
    • Bestrijk een koekenpan met olie en verwarm deze.
    • Rol het deeg uit op een bebloemde werkplek en prik er gaatjes in.
      Pizzabodem
    • Leg de uitgerolde deegbodem op de voorverwarmde pan en doe de deksel op.
    • Bak de bodem ongeveer 2 minuten elke kant op laag vuur.
    • Beleg de pizza en bak deze weer op de verwarmde pan met deksel erop.

    Notities

    ps: natuurlijk kun je de pizza beleggen met andere groene- en rode groenten en dit wereldgerecht bakken in de voorverwarmde oven.

    Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

    Recipe Rating




    Alvast bedankt