Italiaanse bloemkoolsoep
Proef Zuid Europa met de duurzame Hollandse zuiverwitte groente! En dat is meteen een inspiratie uit het boek “Koken con amore”, van Sophia Loren. Tijdens het doorbladeren ontwikkelde ik dit recept van supersnelle Italiaanse bloemkoolsoep. Zin in Zuid Europese herfst en heb je geen fusili, voeg dan een volkoren pasta die je wel in huis hebt. Als je vegan eet dan kun je plantaardige kaas of room door de soep mengen. En het genieten van heerlijke puur natuurlijke herfst in je kom kan beginnen.
Porties 4
Ingrediënten
- 500 gr bloemkool
- 100 gr volkoren fusili
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 2-3 el mascarpone of ricotta roomkaas
- Zout en peper naar smaak
- Handvol verse groene kruiden
Instructies
- Was en snijd de bloemkool in kleine stukjes.
- Breng 1 liter water aan de kook, voeg naar smaak zout en pasta toe.
- Schep na 5 minuten bloemkoolstukjes toe.
- Fruit in een andere (koeken)pan fijn gehakte knoflook.
- Meng de gefruite knoflook en roomkaas door de soep.
- Breng de soep op smaak met peper en verse groene kruiden.