Wie kent een feestelijke Indische rijsttafel niet? Bij een combinatie van hartige & zoete aromatische gerechten mag deze heerlijke groenteschotel niet ontbreken. Verse ingrediënten, geen kant en klaar mix met E-nummers en de juiste kooktechnieken maken dit bijgerecht extra gezond. Maak het nog gezonder door suiker weg te laten. Benut de veelzijdige gezondheidsvoordelen van deze prinsessenbonen.
Porties 3

Ingrediënten

  • 500 gram sperziebonen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl conimex laos
  • 2 el kokos of wok olie
  • 2 el ketjap
  • 1 kopje water
  • 1 to maat
  • 1 tl koenjit / kurkumapoeder
  • ½ tl (riet of) palmsuiker
  • Sambal of chilipeper naar smaak
  • Sap van 1 limoen

Instructies

  • Maak de sperziebonen schoon door de uiteinden te verwijderen en ze te wassen. Snijd of breek ze daarna in stukjes naar keuze. Snijd ook de tomaat in kleine stukjes.
  • Stoom de bonen of kook ze in weinig water volgens de kooktechnieken voor meer vitaminebehoud. Zorg dat ze bijna gaar zijn.
    Groente stomen
  • Verwarm de olie in een wok en pers daarboven de knoflook, voeg laurierblaadjes en laos toe en fruit dit 2 minuten. Voeg de kurkuma, tomaatstukjes, de sambal of peper, de suiker en 1 kopje water toe.
  • Schep de gestoomde sperzieboontje erdoor, voeg ketjap toe en laat het geheel op laag vuur 5 minuten sudderen. Sprenkel wat limoensap erover en eet smakelijk.

Leave a Comment