Veelzijdig Vega

Indische ballen in romige saus

Vegan ballen in romige saus

Eet dit en je mist geen vlees, eiwitten & vitamine B12. Je boost je gezondheid, je bent duurzaam en je bespaart ook nog dierenleed. En het concept en recept van de Indische ballen in romige saus hoef je niet zelf te bedenken. Garden Gourmet en Veelzijdig Vega helpen je daarbij. Met het Incredible vegan gehakt van Garden Gourmet maak je in no time heerlijke gehaktballen. Het frituren is niet nodig en volgens het onderstaand recept smaken ze verrukkelijk.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 vegan gehakt (Garden Gourmet)
  • 2 el paneermeel
  • 2 el olie
  • Knoflookpoeder
  • Garam masala
  • Zout en peper
  • 100 gr vegan crème fraîche
  • 100 gr gehakte tomaten
  • 2 el gehakte ui en gember
  • 2 el maïzena

Instructies

  • Marineer het gehakt met het knoflookpoeder, garam masala, zout en peper. Laat de specerijensmaak ongeveer 15 minuten intrekken.
  • Meng het paneermeel door het gehakt en draai er ballen van.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit de gehakte uien-gember 2-3 minuten op middelmatig vuur.
  • Zet het vuur laag, leg de gehaktballen erover en doe de deksel op de pan.
  • Schep ze na een paar minuten, herhaal dit een paar keer en laat de gehaktballen ongeveer 10 minuten garen.
  • Meng de maïzena met een paar eetlepels koud water. Voeg 200 ml warm water en het maïzenapapje aan de gehaktballen toe.
  • Mix als laatste de crème fraîche met gehakte tomaten en roer dit mengsel door de gehaktballen. Verwarm het gerecht en smul de Indische gehaktballen in romige saus met rijst, of naanbrood.

Notities

Vegan gehakt

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt