Indiase roti

Geboren en getogen in India, weet ik precies hoe je de lekkerste Indiase roti maakt. Dit typisch Indiaas plat brood is een onderdeel van een dagelijkse maaltijd in India en de landen eromheen. De Indiase contractarbeiders (Hindoestanen) hebben lang geleden sommige eetgewoonten naar Suriname gebracht. Sindsdien is roti in Nederland een populair afhaalgerecht geworden. Er zijn veel variaties van de Indiase roti en voor de eenvoudigste roti heb je heel weinig ingrediënten nodig. Lees gauw verder.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

Voor 10 roti’s

  • 300 gram volkoren roti meel
  • ± 200 ml lauw water
  • snufje zout
  • (Geklaarde) boter om roti’s te bestrijken

Instructies

  • Doe het meel en het zout in een kom, voeg geleidelijk wat water toe. Maak een soepel deeg met de keukenmachine of kneed goed met de schone handen.
  • Smeer een beetje boter op je handen, maak een bal van het deeg en laat het deeg ongeveer half uurtje in een gesloten bakje staan.
  • Vorm 10 gelijkmatige ronde ballen van het deeg en rol ieder balletje uit tot een plat broodje.
    deegballetjes
  • Bak de roti op een droge (non stick) pannenkoek pan. Als de roti aan één kant licht bruin is, draai je om. Na twee keer omdraaien, druk je zachtjes met een doek zodat er lucht in komt.
  • Bestrijk de roti’s met (geklaarde)boter en eet ze met lekkere curry, groenteschotel en/of chutney.

Notities

Lekkerste roti maak je met dit meel, te koop bij Indiase/toko winkels.
roti meel

Leave a Comment