Indiase recepten

India is een kleurrijk land van hindoeïsme, boeddhisme, sikhisme en islam. Al deze godsdiensten maken het eten veelzijdig en naar smaak mild of pittig. 80% van de Indiase bevolking is hindoe en de hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen vlees.

Dit enorm grote land heeft een bijzonder rijke culinaire geschiedenis. Met hun creativiteit maken de Indiërs lekkerste gerechten van groenten, peulvruchten, granen en zuivel. Ga je met Veelzijdig Vega mee op de ontdekkingstocht?

Geniet van de geuren en kleuren van onvergetelijke India

Punjabi curry met vegan balletjes

Punjabi curry met vegan balletjes

Plantaardig eten is populair, gezond, diervriendelijk en goed voor het milieu. NOS journaal 14-8-2019 meldt: ...
Lees verder
Sperziebonencurry

Sperziebonen curry

De eerste gedachte aan curry doet je vast denken aan India. De oorsprong van dit ...
Lees verder
Shahi paneer

Shahi paneer

Het noorden van India heeft zijn culinaire rijkdom ook te danken aan het Mogolrijk. Die ...
Lees verder
Linzenschotel

Delicieus dahl

Waarom grijpen we naar een zak chips of een snoeppot als we ons niet happy ...
Lees verder
Wortels-doperwtencurry

Wortels-doperwten curry

De gouden combinatie van wortels en doperwten met aardappelpuree is een bekend gerecht sinds onze ...
Lees verder
Indiase roti

Indiase roti

Geboren en getogen in India, weet ik precies hoe je de lekkerste Indiase roti maakt ...
Lees verder