Veelzijdig Vega

Indiase recepten

India is een kleurrijk land van hindoeïsme, boeddhisme, sikhisme en islam. Al deze godsdiensten maken het eten veelzijdig en naar smaak mild of pittig. Dit enorm grote land heeft een bijzonder rijke culinaire geschiedenis. Deze luxe eetcultuur is ook te danken aan het Mogol Rijk, het Britse Rijk en de Europese invloeden.

80% van de Indiase bevolking is hindoe en de hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen vlees. “Zelfs de populaire vleesgerechten kunnen vegetarisch”, is de veronderstelling van de Indiërs. En met hun creativiteit maken ze lekkerste gerechten van groenten, peulvruchten, granen en zuivel. Ga je met Veelzijdig Vega mee op de ontdekkingstocht?

Geniet van de geuren en kleuren van onvergetelijke India

Pompoenschotel

Pompoen Indian style

De heerlijke Indiase keuken staat bekend om haar kleuren, geuren en exotische smaken. Aromatische kruiden ...
Lees verder
Munt chutney

Muntchutney

Groene kleur associeert met genezing, kalmte, balans en veiligheid. De pepermunt: een heldergroene kruid barst ...
Lees verder
pilav

Groente pilav

De lente is een perfecte tijd om je lichaam te ontgiften. En dat kan gewoon ...
Lees verder
Shahi paneer

Shahi paneer

Het noorden van India heeft zijn culinaire rijkdom ook te danken aan het Mogolrijk. Die ...
Lees verder
Rode linzensoep

Verwarmende Oosterse linzensoep

Kom in Indiase sferen met deze heerlijke linzensoep! Buiten is het koud en grijs, je ...
Lees verder
Paratha

Paratha (gevulde roti)

Als je een kijkje neemt in een echte Noord Indiase keuken, zie je dat er ...
Lees verder