Veelzijdig Vega

Indiase recepten

India is een kleurrijk land van hindoeïsme, boeddhisme, sikhisme en islam. Al deze godsdiensten maken het eten veelzijdig en naar smaak mild of pittig. Dit enorm grote land heeft een bijzonder rijke culinaire geschiedenis. Deze luxe eetcultuur is ook te danken aan het Mogol Rijk, het Britse Rijk en de Europese invloeden.

80% van de Indiase bevolking is hindoe en de hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen vlees. “Zelfs de populaire vleesgerechten kunnen vegetarisch”, dachten Indiërs. En met hun creativiteit maken ze lekkerste gerechten van groenten, peulvruchten, granen en zuivel. Ga je met Veelzijdig Vega mee op de ontdekkingstocht?

Geniet van de geuren en kleuren van onvergetelijke India

Sperziebonencurry

Sperziebonen curry

De eerste gedachte aan curry doet je vast denken aan India. De oorsprong van dit ...
Lees verder
pilav

Broccoli pilav

Een antiverouderingsmiddel bestaat niet. Wat we wel zelf in de hand hebben is langer jong ...
Lees verder
Spinazieschotel

Snelle spinazieschotel

Deze snelle spinazieschotel is gebaseerd op het Indiaas gerecht palak paneer. Paneer is een milde ...
Lees verder
Dahi bhalla (vada)

Delhi dahi bhalla (vada)

Wie houdt er niet van de verfijnde veelzijdige Indiase smaken? Onlangs ben ik naar dit ...
Lees verder
Mais roti

Zonnige roti

Ervaar de indrukwekkende stad van Gouden Tempel met de zonnige roti. Deze glutenvrije roti (makki ...
Lees verder
Paratha

Paratha (gevulde roti)

Als je een kijkje neemt in een echte Noord Indiase keuken, zie je dat er ...
Lees verder