Indiase recepten

India is een kleurrijk land van hindoeïsme, boeddhisme, sikhisme en islam. Al deze godsdiensten maken het eten veelzijdig en naar smaak mild of pittig. 80% van de Indiase bevolking is hindoe en de hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen vlees.

Dit enorm grote land heeft een bijzonder rijke culinaire geschiedenis. Met hun creativiteit maken de Indiërs lekkerste gerechten van groenten, peulvruchten, granen en zuivel. Ga je met Veelzijdig Vega mee op de ontdekkingstocht?

Geniet van de geuren en kleuren van onvergetelijke India

Champignons-curry

Champignons-curry

Een lekkere aromatische curry maken was nog nooit zo makkelijk. De klassieke Indiase curry is ...
Lees verder
Munt chutney

Green chutney

Nog een eenvoudig chutney recept! Één muntchutney recept heb je al eerder op dit blog ...
Lees verder
Sperziebonencurry

Sperziebonen curry

De eerste gedachte aan curry doet je vast denken aan India. De oorsprong van dit ...
Lees verder
pilav

Broccoli pilav

Een antiverouderingsmiddel bestaat niet. Wat we wel zelf in de hand hebben is langer jong ...
Lees verder
Mango chutney

Mango chutney

Mango & chutney waren allebei luxe producten in de 17e eeuw. Chutney: een saus gemaakt ...
Lees verder
poori

Poori | Puri (Indiase broodjes)

De wereldberoemde Indiase keuken heeft veel meer te bieden dan een geurige curry of chutney ...
Lees verder