Indiase recepten

India is een kleurrijk land van hindoeïsme, boeddhisme, sikhisme en islam. Al deze godsdiensten maken het eten veelzijdig en naar smaak mild of pittig. 80% van de Indiase bevolking is hindoe en de hindoes willen andere wezens geen pijn doen daarom eten ze geen vlees.

Dit enorm grote land heeft een bijzonder rijke culinaire geschiedenis. Met hun creativiteit maken de Indiërs lekkerste gerechten van groenten, peulvruchten, granen en zuivel. Ga je met Veelzijdig Vega mee op de ontdekkingstocht?

Geniet van de geuren en kleuren van onvergetelijke India

Linzenschotel

Delicieus dahl

Waarom grijpen we naar een zak chips of een snoeppot als we ons niet happy ...
Lees verder
Shahi paneer

Shahi paneer

Het noorden van India heeft zijn culinaire rijkdom ook te danken aan het Mogolrijk. Die ...
Lees verder
Munt chutney

Munt chutney

Groene kleur associeert met genezing, rust, balans en veiligheid. De pepermunt: een heldergroene kruid barst ...
Lees verder
/ glutenvrij, Indiaas, makkelijk, saus, wereldkeuken
Punjabi curry met vegan balletjes

Punjabi curry met vegan balletjes

Plantaardig eten is populair, gezond, diervriendelijk en goed voor het milieu. NOS journaal 14-8-2019 meldt: ...
Lees verder
Indiase curry

Oogbonen curry uit Noord-India

Milde vegetarische curries zijn heel populair in het noorden van India. Verschillende regio’s maken een ...
Lees verder
Paratha

Paratha (gevulde roti)

Als je een kijkje neemt in een echte Noord Indiase keuken, zie je dat er ...
Lees verder
/ Indiaas, lactosevrij, roti, vegan, wereldkeuken