Indiase kaas: paneer

Indiase kaas, paneer

Hoe houd je jouw botten gezond? Uiteraard door gezond te eten en elke dag minstens een half uur actief te blijven. Maar wat houdt gezond eten precies in en wat heb je nodig voor gezonde en sterke botten? Calcium is daarvoor een onmisbare mineraal die je voornamelijk uit zuivelproducten haalt. En 20% van wat je per dag nodig hebt zit in 100 gram cottage cheese, Indiase kaas: paneer.
Deze calciumrijke kaas, paneer kun je op een simpele manier zelf maken met slechts 2 ingrediënten. Dit recept en de onderstaande video laten je stap voor stap zien hoe eenvoudig het is. Maak een smakelijke spread, curry of meng de paneer door je salade. Say cheese, eet lekker en houd je botten gezond.
Keuken Indiaas

Ingrediënten

Voor 250 gram paneer

  • 2 liter volle melk
  • 5 el gezeefde citroensap

Extra benodigdheden

  • Vergiet
  • Kaasdoek of een ander linnendoek

Instructies

  • Breng in een pan met stevige bodem twee liter volle melk aan de kook.
  • Zet het vuur laag zodra melk kookt, voeg het citroensap toe. Kook ongeveer 2 minuten op laag vuur en roer tot het gaat schiften en roer tot het vloeistof helder is.
  • Leg op een andere lege pan een vergiet met kaasdoek erin en giet de massa daarin. Laat het goed uitlekken en afkoelen.
  • Knijp er alle vocht uit als de massa afgekoeld is en bind het kaasdoekje strak eromheen.
  • Leg de afgekoelde kaas in het doekje een nachtje in de koelkast met een gewicht (een pak melk) erover.
  • Snijd de kaas volgende dag in kleine stukjes en verwerk in een heerlijke curry. Maak er een snack van of meng de kaas door een verfrissende salade.
  • Gooi het eiwitrijke vocht niet weg en gebruik in een soep of maak daarmee jouw roti deeg.

Video

2 gedachten over “Indiase kaas: paneer

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt