Indiase bonensalade

Indiase bonensalade

Proef het verre oosten met de producten van dichtbij. Daarmee prikkel je jouw zintuigen en met die duurzaamheid ben je goed voor de hele wereld. Wat vind je van deze Indiase bonensalade gemaakt van bonen uit eigen land? Wist jij al dat die peulvruchten in Nederland groeien, namelijk in Zeeuws Vlaanderen?
De lokale boeren verkopen deze duurzame gedroogde bonen. En met dit gezonde gedrag eet jij pure producten die jouw gezondheid een zetje geven. Goede voedingsstoffen in deze peulvruchten verminderen de kans op hart- en vaatziekten. Kook ze volgens dit simpele recept en zet ze vaker op het menu. Verwerk die hartvriendelijke schatten in een bonenschotel of deze verrukkelijke Indiase bonensalade.
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr gedroogde bruine bonen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • Een paar el maiskorrels
  • 1 el sesamolie
  • 1 el citroensap
  • Garam masala en peper naar smaak
  • Handvol koriander

Instructies

  • Spoel de bonen en week ze de hele nacht in ruim water. Ververs het water en breng ze aan de kook met laurierblaadjes en zout naar smaak.
  • Giet de bonen af, gooi het eiwitrijke vocht niet weg en gebruik het voor een soep of curry.
  • Meng in een saladeschaal de gesneden ui, tomaten, uitgelekte maiskorrels, het citroensap, de olie en kruiden.
  • Voeg de bonen toe, hussel ze door elkaar en laat de smaken intrekken door bonensalade 10-15 minuten te laten rusten.
  • Eet lekker als een lunchgerecht of tussendoortje.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt