Hutspot

Hutspot

Dacht jij ook altijd dat het meest gegeten Nederlandse winterkost: hutspot typisch Nederlands is? Volgens de bronnen blijkt dat deze gestampte maaltijd iets Zuid-Europees heeft. Het stamt namelijk uit oorlogsperiode tussen Spanje-Nederland. De Spaanse soldaten maakten kookpot met beschikbare ingrediënten wat bekend werd als hutspot. En de gevluchte Spanjaarden lieten een hutspotketel achter die het symbolisch voedsel van Nederlanders werd. Lees het simpele recept van smeuïge Spaans-Nederlandse stamp.
Porties 4

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1 kg wortelen
  • 400 uiensnippers
  • +/- 100 ml warme melk
  • 2 klontjes boter
  • Zout en zwarte peper

Instructies

  • Schil de aardappelen en wortelen, was en snijd ze in kleine stukjes.
  • Schep ze in een ruime pan, giet 200 ml heet water erover en breng ze aan de kook.
  • Voeg zout toe en laat de inhoud 15-20 minuten op laag vuur garen.
  • Fruit de uisnippers glazig in boter en zet ze op zij.
  • Stamp de gekookte aardappelen en wortelen. Meng ze met warme melk.
  • Bestrooi zwarte peper erover en garneer de hutspot met gefruite uisnippers.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt