Houd grip op jouw energiedip

Houd grip op jouw energiedip

Ben je gestrest en aan het einde van de dag niet vooruit te branden? Jij bent geen uitzondering, af en toe in een dip zitten hoort bij het leven. En die somberheid kan een duidelijke reden hebben. Gebeurt het vaker en krijgt jouw humeur niet gauw een kleur, grote kans dat je in een energiedip zit.

Hoe komt het en wat doe je om het dipje niet in een depressie te laten veranderen? Simpelweg jouw energieniveau verhogen. Lees verder en houd grip op jouw energiedip met deze onderstaande tips.

Creëer rust voor het slapen

Lukt het niet om op te staan als 7.00 uur in de ochtend jouw wekker gaat? Dan ga je te laat naar bed of je ligt in het begin van de nacht wakker met allerlei gedachten in jouw hoofd. Ons lichaam herstelt en maakt nieuwe energie tijdens een diepe slaap in de eerste uren van de nacht.

Zet jouw mobiel weg en kijk niet naar schermen minstens één uur voordat jij naar bed gaat. Creëer rust voor het slapen, laat het lichaam ontgiften en herstellen.

Voed je lichaam & brein goed

Ga niet naar buiten zonder te ontbijten want na de hele nacht heeft jouw lichaam weer energie nodig. Neem de rest van de dag ook vezelrijke kleurrijke schotels in plaats van lege calorieën uit voorverpakt eten. Wissel regelmatig af van kleurrijke groenten en geef jouw buikbrein wat het nodig heeft.

Drink ook iedere dag minstens 1½ liter water zodat het lichaam kan zuiveren en nieuwe energie aanmaken.

Stop met piekeren

Heb je een drukke werkdag gehad of maak je vaak zorgen? Onthoud dat het gepieker niet verdwijnt zonder goed te ontspannen. En er zijn meerdere manieren om echt tot rust te komen: laad jouw lichaam en geest op in frisse buitenlucht.

Ontspan en creëer nieuwe energie door te sporten, mediteren, doe aan yoga of andere leuke activiteit.

Stap uit je comfortzone

Voel jij je comfortabel in eigen kamer met Netflix en weet je niet wat voor andere leuke dingen jij kunt doen? Dat is jammer want er valt veel meer te beleven buiten jouw vertrouwde omgeving. Stap uit je comfortzone, ga bijvoorbeeld alleen op reis, drink een kopje chai in andere stad en praat met vreemden.  

Laat je energie niet slurpen

Heb je een familielid of vriend(in) die overal kritiek op heeft en steeds negatief praat? Besteed er niet veel aandacht aan en laat je energie niet slurpen want negatieve gedachten leveren niets op. Houd de teugels in eigen handen, doe dingen die jij belangrijker en leuker vindt. Denk positief en praat met mensen die opgewekt en optimistisch zijn.

Ten slotte verhoog jouw energieniveau met simpele basisregels. Mindfulness in de avond, vezelrijk Veelzijdig Vega, genoeg beweging en ontspanning. Negeer negatieve situaties, beleef meer en krijg grip op jouw energiedip. 

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt