Hollandse stamppot
Zo simpel is het recept van een Hollandse stamppot. Je hebt er heel weinig ingrediënten nodig en het smaakt verrukkelijk. Daarnaast geeft het je een energie boost die je in de winter nodig hebt. Na hard werken moest snel eten op tafel komen en onze voorouders bedachten een gezond eenpansgerecht. Lees hoe je een vega variant van oer-Hollands gerecht maakt.
Porties 4
Ingrediënten
- 800 gr aardappelen
- 400 gr boerenkool
- 150 gr roomkaas
- 1 kop melk
- Zout & peper
Instructies
- Schil, was en snijd de aardappelen in kleine stukken. Breng ze met 200 ml water aan de kook. Zodra aardappelen beginnen te koken voeg je beetje bij beetje boerenkool toe.
- Giet 1 kopje warme melk over de aardappelen en stamp ze. Roer de roomkaas erdoor en breng de boerenkoolstamppot op smaak met zwarte peper.
- Eet de smakelijke stamppot met vega vervanger, sprenkel er citroensap erover voor betere ijzeropname. Serveer er een heilzame saus erbij in plaats van vette jus. Je kunt ook een vitamine C rijke salade erbij eten, lees in dat geval de simpele salade recepten.
Lekker en snel klaar
Hallo Quintin,
Bedankt voor je positieve reactie. Blijf veelzijdig genieten en eet gezond.
Lekker bij koud weer, één vitaminen boost,,
Met een lepeltje mosterd en een beetje nootmuskaat ook lekker,
Gr
Beste Henriëtte,
Hartelijk dank voor je reactie. Boerenkool is inderdaad super gezond en een stamppot smaakt verrukkelijk met dit koude weer. Geniet van de verwarmende gerechten met smaakmakers naar keuze.