Hollandse stamppot

Stamppot

 

5 van 2 stemmen

Zo simpel is het recept van een Hollandse stamppot. Je hebt er heel weinig ingrediënten nodig en het smaakt verrukkelijk. Daarnaast geeft het je een energie boost die je in de winter nodig hebt.
Na hard werken moest snel eten op tafel komen en onze voorouders bedachten een gezond eenpansgerecht. Lees hoe je een vega variant van oer-Hollands gerecht maakt.
Porties 4

Ingrediënten

  • 800 gr aardappelen
  • 400 gr boerenkool
  • 150 gr roomkaas
  • 1 kop melk
  • Zout & peper

Instructies

  • Schil, was en snijd de aardappelen in kleine stukken. Breng ze met 200 ml water aan de kook. Zodra aardappelen beginnen te koken voeg je beetje bij beetje boerenkool toe.
  • Giet 1 kopje warme melk over de aardappelen en stamp ze. Roer de roomkaas erdoor en breng de boerenkoolstamppot op smaak met zwarte peper.
  • Eet de smakelijke stamppot met vega vervanger, sprenkel er citroensap erover voor betere ijzeropname. Serveer er een heilzame saus erbij in plaats van vette jus. Je kunt ook een vitamine C rijke salade erbij eten, lees in dat geval de simpele salade recepten.

4 gedachten over “Hollandse stamppot

    1. Beste Henriëtte,
      Hartelijk dank voor je reactie. Boerenkool is inderdaad super gezond en een stamppot smaakt verrukkelijk met dit koude weer. Geniet van de verwarmende gerechten met smaakmakers naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt