Hollandse pannenkoeken

Hollandse pannenkoeken

Vrijheid is blijheid en daar zijn we dankbaar voor. Dank aan degenen die ons de mogelijkheid hebben gegeven om gezond te mogen genieten. En nu vieren we die vrijheid van 80 jaar natuurlijk op z’n Hollands.
Doe jij ook mee? Maak een vlag in onze nationale kleuren. Dat kan ook met echte Hollandse pannenkoeken die ze 80 jaar geleden evengoed bakten. Mijn 90+ schoonmoeder vertelde laatst dat ze als tiener regelmatig pannenkoeken kreeg. Probeer het simpele recept, geniet en wees dankbaar!
Gang Ontbijt, Snack

Ingrediënten

  • 125 gr tarwebloem
  • +/- 225 ml melk
  • 1 ei
  • Snufje zout
  • Snufje bakpoeder (optioneel)
  • Boter om te bakken
  • Aardbeien en poedersuiker om te beleggen

Instructies

  • Zeef de tarwebloem en meng snufje zout en eventueel bakpoeder erdoor.
  • Klop het ei met melk en voeg geleidelijk het bloemmengsel erdoor.
  • Maak met de mixer of garde een glad pannenkoekenbeslag.
  • Verwarm een klontje boter in een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet een schepje beslag en draai de pan rond zodat het beslag in de hele pan verdeelt.
  • Draai de pannenkoek om als de bovenkant droog is en bak de resterende pannenkoeken op dezelfde manier.
  • Beleg de pannenkoeken met aardbeien en/of poedersuiker of maak een vlag zoals op de foto.
  • Natuurlijk kun je een ook vlag maken met aardbeien, poedersuiker en blauwe bessen. Gebruik eigen creativiteit en vier onze vrijheid van 80 jaar.
    Hollandse pannenkoeken

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt