HOE VEELZIJDIG VEGA GEZONDHEID BEVORDERT ?

Veelzijdig Vega

Een voortreffelijk voorbeeld van een Nederlander in dit blog laat zien hoe Veelzijdig Vega gezondheid bevordert.

Vega eten is de laatste jaren steeds populairder. Is dat om dierenleed te besparen en een betere bijdrage te leveren aan het milieu? Of bevordert het ook je gezondheid? Het klopt helemaal, met een vega voedingspatroon ben je goed bezig voor de planeet en ook voor jezelf. Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken is een veelzijdig vegetarisch dieet zelfs gezonder dan vlees eten. 

Veelzijdig Vega is een blog met alleen maar gezonde inspiraties, recepten en veel tips. In iets meer dan 2 jaar tijd is dit blog gegroeid dankzij veel gezonde lezers en nu staan er al 250 gezonde inspiraties op. Super bedankt voor het lezen, volgen en reageren! Dankzij jullie support heb ik meer motivatie om deze website uit te breiden en jullie te blijven inspireren. In dit 250e blogartikel vertelt mijn volhardende volger Peter hoe Veelzijdig Vega zijn gezondheid bevordert.

Lees hoe echte vleeseter Peter veranderde naar een vegetariër 


Als kind groeide ik op in een gezin waarbij de warme maaltijd meestal bestond uit aardappelen, groente en vlees eten. Ja, (rund)vlees was de smaakmaker en we aten dit bij elke warme maaltijd. Wekelijks bezocht ik de slager om voor ons gezin de vleesbestelling op te halen want vlees eten hoorde erbij. Af en toe wisselden we het af door pannenkoeken met appelmoes en op vrijdagen aten we vis in plaats van vlees.  

Bij de lunch at ik ook een boterham met rookvlees, salami of paté. Toen ik zelfstandig woonde en mijn eigen potje kookte, bleef vlees ook een onderdeel van mijn warme maaltijd en lunch. De jaren verstreken en ik las vaker over minder vlees eten maar ik wist echt niet wat ik in plaats van vlees kon eten. Ik bereidde eens een maaltijd met de vleesvervanger tofu. Daar zat zo weinig smaak aan, niet voor herhaling vatbaar.

Ik sportte veel en dacht dat ik vlees nodig had voor extra energie. Tegelijkertijd las ik veel over vegetarisch eten en ging ik zoeken naar energierijke vega opties. Op een dag ontdekte ik Veelzijdig Vega en ik geloofde mijn ogen niet. Verrukkelijk vegetarisch of veganistisch eten kan met zo veel gezonde alternatieven voor vlees. En je kunt elke dag genieten van een andere wereldsmaak. Ook als je niet veel tijd hebt, kook je gezond want de recepten van dit blog zijn super simpel.

Nu zet ik een Spaanse tortilla of een lasagne la délicieux op tafel zonder het Spaans benauwd te krijgen. Bijna elke dag eet ik lekker vegetarisch en mijn gezondheid is er alleen maar op vooruit gegaan. Ik werk fulltime, sport met dezelfde energie als eerder en halve marathons lopen kan ik ook zonder supplementen. Dit veranderde Veelzijdig Vega eetpatroon heeft een positief effect op mijn gezondheid. Mijn cholesterolwaarde is de laatste jaren duidelijk omlaaggegaan en ik ben blij met mijn gezond gewicht.

Ik nodig iedereen uit om na te denken over zijn of haar voedingspatroon. Plantaardig eten is lekkerder en veelzijdiger dan je denkt. Laat je inspireren door veelzijdige vegetarische wereldrecepten en maak het je gemakkelijk door gezonde tips en kooktechnieken. Volg dit blog op Instagram/Facebook, lees de nieuwste tips als eerste, word bewuster en bevorder je gezondheid.
                                                                    Met gezonde groeten, Peter


Wat vind je van het waargebeurde verhaal van echte Hollandse vleeseter Peter? Moeiteloos veranderde hij zijn voedingspatroon en toch blijft hij door weer en wind sportprestaties leveren. Hij ervaart positieve voordelen van vegetarisch eten en hij is fit met gezonder cholesterolgehalte. Peter heeft ervaren dat vlees niet nodig is om gezond te blijven en weet hoe Veelzijdig Vega gezondheid bevordert.

Wil jij ook jouw voedingsstijl een draai geven en je gezondheid bevorderen? Laat je op een gemakkelijke manier inspireren door Veelzijdig Vega. Veelzijdig Vega

 

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt