HOE VEELZIJDIG IS MUNT KRUID?

Munt

De geur al heeft een kalmerende en ontspannende werking. Het doet je denken aan de geurige thee en het is verrassend veelzijdig. De groene kruid munt, een familie van rozemarijn is van oorsprong een 3000 jaar oude “Egyptische ontdekking”. Al in de prehistorie gebruikten ze dit geneeskrachtige kruid in huis, tuin en keuken.

Medicinale toepassingen

Munt is rijk aan antioxidanten en beschermt ons tegen veel ziekten. Heb je hoofdpijn? Gebruik een druppeltje etherische muntolie en je merkt het verschil. De essentiële olie in dit wondermiddel heeft pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Een kalmerende kracht van munt maakt ons stressvrij, helpt tegen maagklachten, tandbederf en verkoudheid.  

Verfrissend

De antibacteriële eigenschappen van munt zijn fantastisch voor onze mondgezondheid, het lichaam en het haar. Het sterk geurende Menthol stof in munt is verfrissend en stimuleert onze bloedsomloop. Het geeft je een tintelend fris gevoel en gaat een slechte adem tegen. Daarom zit het in tandpasta, bad-doucheproducten, snoepjes en drankjes. Het smaakt bijzonder in een zomerse vitaminerijke dorstlesser en een kleurrijke salade.

Verwarmend                               

Altijd koud? Laat gekruide & verwarmende voedingsmiddelen voor jou een kacheltje spelen. Die natuurlijke warmtebronnen verbeteren je bloedcirculatie en geven je meer energie. Iedereen kent een ontspannende aromatische thee van de helder groene munt met ruwe blaadjes. Haal meer uit dit veelzijdige kruid en verwerk het ook eens in een verwarmend herfst soepje of een feestelijke soep tijdens de Sinterklaas of Kerstmis viering.

Smakelijke smaakmaker

Met zoveel goede eigenschappen is dit veelzijdige kruid echt onmisbaar in onze keuken. Profiteer nog meer van dit uitmuntende middel en geef je gerechten een twist. Combineer munt ook met tomaten, paprika’s, doperwten, courgettes en yoghurt. Wat dacht je van een heerlijke munt yoghurt bij de nasi of pilav? Maak er eens een heerlijke chutney van of verwerk dit in een salade naar keuze.

Geniet van heerlijk gekruide gerechten en overdrijf niet

 “Too much of anything is bad”

Hoe veelzijdig is munt

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt