Hoe kook je perfecte rijst?

Hoe kook je perfecte rijst

Kook jij de rijst net als pasta in heel veel water en gooi je het waardevolle vocht weg? Doe het anders en profiteer van extra vitamine B. Deze vitamine is namelijk goed voor de doorbloeding van je cellen en maakt je mooier.
De perfecte rijst maak je zo dat de gezonde stoffen behouden blijven. De rijst heeft dan ook prachtige lange korrels en daarmee kun je lekkere pilav of salade maken. Benieuwd naar het recept van de perfecte rijst, lees verder.
Servings 4

Ingrediënten

  • 300 gr (basmati)rijst
  • 450 ml water + om te wassen
  • Zout naar smaak
  • 2 el limoensap
  • Limoenrasp (optioneel)
  • 1-2 el olie

Instructies

  • Was de rijst totdat het spoelwater helder is. Wassen is nodig om het zetmeel te verwijderen.
  • Giet er 450 ml schoon water in en laat de rijst ongeveer ½ uurtje inweken.
  • Breng de rijst aan de kook, zet het vuur laag zodra het begint te koken. Kook de rijst op laag vuur tot alle vocht is opgenomen.
  • Leg een stukje zilverfolie en deksel op de pan en zet die op een warmhoudplaatje tot de rijst gaar is.
  • Voeg de olie en het limoensap toe, het is voor de mooiere lange korrels en extra smaak. Roer de rijst met een vork en serveer de perfecte rijst met lekkere dahl of curry

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt