Veelzijdig Vega
Herfstsoep

Herfstsoep

De beste tip tegen herfst dip is: je organen in beweging houden door je voeding op het seizoen af te stemmen. De herfst is een prachtig seizoen maar donkere dagen en het slechte weer kunnen je een najaarsdip bezorgen. Genieten van de herfstwandeling en daarna verwarmend voedsel smullen maakt je echt fit. Paddenstoelen associëren we met het najaar en deze herfstsoep geeft je de energie die je nu nodig hebt. Geniet de herfstcharme met deze kleurrijke herfstsoep.
Porties 4

Ingrediënten

  • 200 gr oesterzwammen
  • 200 gr aardappelen
  • 2 el olie
  • 1 ui
  • 1 tl kurkuma
  • Zwarte peper naar smaak
  • 500 ml water
  • Roomkaas naar smaak

Instructies

  • Schil, was en snijd de aardappelen in kleine stukjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in gewenste stukken.
  • Breng 500 ml water aan de kook en voeg bouillonblokjes, kurkuma en aardappelstukjes toe. Laat ze garen en pureer ze.
  • Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en roerbak paddenstoelen 3-4 minuten op hoog vuur.
  • Schep de gebakken paddenstoelenmix door de bouillon. Laat de soep ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen en breng op smaak met zwarte peper en roomkaas.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt