Herfstschotel

Herfstschotel

Wat is de betekenis van herfst en wat gebeurt er in deze tijd van het jaar? De herfst is afgeleid van het Engelse woord ‘harvest’ en het staat voor oogsten van landbouw- en moestuingewassen. Traditioneel is dus najaar de periode waarin de oogst binnengehaald wordt. De gezonde gewassen van de volle grond halen we binnen voordat het gaat vriezen. Van die kleurrijke groenten uit de moestuin maken we een heerlijke herfstschotel die rijk is aan betanine en caroteen. Deze antioxidanten beschermen het lichaam tegen weer en wind zo blijf je fit en je kunt meer genieten van de kleurrijke herfst.
Porties 4

Ingrediënten

  • 600 gr kleurrijke groente (bieten + gele en oranje wortels)
  • 250 gr rijst
  • 1 ui
  • 2-3 el olie
  • 4-5 kruidnagels
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • 3-4 el zaden- en gojibessenmix
  • Zout en peper
  • Sap van ½ citroen

Instructies

  • Spoel de rijst een paar keer en week ze in een klein laagje water.
  • Schil en snijd en groenten in lange stukken. Pel en snijd de ui in lange slierten.
  • Verwarm de olie in een koekenpan, fruit de mosterdzaadjes en kruidnagels tot ze heerlijke geur verspreiden. Voeg gesneden bieten toe en roerbak ze enkele minuten.
  • Doe de gewassen rijst erbij, giet 400 ml water erover, bestrooi zout en kook ze ongeveer 15 minuten op laag vuur tot ze gaar zijn.
  • Fruit in een andere pan ui glazig. Schep gefruite ui eruit en roerbak de wortelstukjes, giet er 2 scheplepels warm water en laat ze garen.
  • Meng de twee-kleuren wortels en gefruite ui door bietenrijst en laat de herfstschotel smaken met lekkere yoghurt.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt