Herfst quiche
Dit wisselvallige najaarsweer zorgt ervoor dat er prachtige paddenstoelen de grond uitschieten. Mooi om te bewonderen maar de eetbare versie koop je natuurlijk in de supermarkt. Deze herfst delicatessen zijn caloriearm en bevatten veel kalium. Voor de goede werking van onze hersenen is kalium een onmisbaar mineraal. Voed je hersenen met deze oogstrelende herfst quiche gemaakt van paddenstoelen.
Porties 4
Ingrediënten
- 400 gr paddenstoelen/champignons
- 3 zoete puntpaprika’s
- Bladerdeegplakjes of quiche deeg
- 1 ui
- 2 - 3 el olie
- 2 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 75 gr geraspte kaas
- 1 el gehakte Rozemarijn
- 1 tl Paprikapoeder
- Zout en peper
Instructies
- Pel de ui en hak deze, maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in schijven. Was de paprika’s en verwijder de zaadjes en snijd ze ik dunne stukken van 2 cm.
- Verwarm de olie in een koekenpan en bak de ui en paddenstoelen 2-3 minuten op hoog vuur, strooi de paprikapoeder toe. Voeg de paprikastukjes toe en roerbak ze 2-3 minuten.
- Zet het vuur uit en voeg het zout, de peper en de rozemarijn toe en laat de groenten afkoelen. Verwarm de oven op 180 °C.
- Klop eieren in een kom en meng ze met de crème fraîche. Giet deze mix bij de afgekoelde groenten en roer het door elkaar.
- Leg de bladerdeegplakjes of gezonde quichedeeg in een ingevette quichevorm en verdeel de groenten-ei massa in de bakvorm. Bestrooi de geraspte kaas daarover en bak de herfst quiche 25-30 minuten op 180 °C.