Heilzame hartige cake

Heilzame hartige cake

Verbeter je spijsvertering door gestoomde gerechten te eten. Misschien weet je al dat stomen een van gezondste techniek is om eten te bereiden? Op die manier blijven alle voedingsstoffen behouden, je maaltijd ziet er aantrekkelijk uit en het smaakt bijzonder.
Niet alleen groente maar bijna alles wat je kunt koken en bakken, is lekker als het gestoomd is. Kijk eens naar deze heilzame hartige cake, een inspiratie op een geliefde Indiase streetfood idli. Traditionele idli is zuiver wit, gebruik je creativiteit, maak het kleurrijk en verrijk je smaak.

Ingrediënten

  • 50 gr diepvries doperwten
  • 50 gr gesneden boerenkool
  • 1 cm gember
  • 75 gr griesmeel
  • 75 gr Griekse yoghurt
  • ¼ kop water + om te stomen
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl baksoda
  • Kruiden + zout en peper naar smaak

Instructies

  • Ontdooi de diepvries doperwten, doe ze samen met boerenkool en gember in de hakmolen en maal ze fijn met ¼ kopje water.
  • Schep de yoghurt, het griesmeel en fijngemalen doperwtenmengsel in een kom en meng ze goed door elkaar. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten rusten.
  • Bestrijk intussen een geschikte bakvorm (voor de stoompan) met olie. Giet een laagje water in een (stoom)pan en verwarm deze.
  • Roer het beslag goed, meng het citroensap en baksoda erdoor en schep het beslag in de bakvorm.
  • Stoom de heilzame hartige cake ongeveer 15 minuten. Check met een prikker of deze droog uitkomt. Laat de cake even afkoelen, snijd in stukken en eet de heilzame hartige cake met een sausje of chutney.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt