Hartvriendelijk eiwitrijk gerecht

Wat met liefde gecultiveerd is, mag natuurlijk hartvriendelijk blijven. En hoe verrukkelijk als een hartvriendelijk eiwitrijk gerecht ook dier- en milieuvriendelijk is. Het is gemaakt van Tilda basmati rijst en meer pure producten die goed voor het hart zijn. Geef jezelf een boost met deze Ayurvedische therapeutische comfortfood khichdi. Dit is een geurige en harmonieuze mix van pure proteïnen die ons gezond houden. Breng je lijf in balans volgens de wetenschap van het leven en laat voeding het medicijn zijn.
Servings 4
Ingrediënten
- 200 gr Tilda basmati rijst
- 200 gr groene spliterwten
- 2 tl komijnzaadjes
- 2 laurierblaadjes
- Chilipeper naar smaak
- 3-4 el olijfolie
Instructies
- Was de spliterwten en week ze minimaal een uur in een grote pan met ruim water. Spoel ze nog een paar keer, giet af en breng ze aan de kook met 600 ml schoon water.
- Was de rijst, meng door de linzen, voeg laurierblaadjes en zout toe en zet de deksel op pan. Laat het geheel op laag vuur gaar worden, roer met een vork.
- Verwarm de olie in een pan met stevige bodem en fruit de komijnzaadjes. Voeg chilipeper toe, verwarm op laag vuur en giet over het hartvriendelijk eiwitrijk gerecht als tarka. En dat is smaak temperen en gezonder maken want gezonde vetten zijn onmisbaar voor ons.
- Neem voor vitamines en antioxidanten verrukkelijke salade erbij en je hebt een volwaardige vegan maaltijd. Zo weet je wat jij stopt in je mond en jouw hart blijft supergezond.