Hartige taart

Taart eten is geen dagelijkse kost toch wil je jezelf en je gasten eens iets lekkers voorschotelen. Bovendien kun je ook een gezonde en vetarme taart maken. Het is een slimme manier om de heerlijke zomergroenten binnen te krijgen. De spitskool lijkt misschien een saaie groente, maar het heeft een positief effect op je maag-darmstelsel. De Italiaanse zout- en vetarme kaas ricotta geeft deze groente een make-over.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten

  • 400 gr spitskool, fijngesneden
  • 200 gr wortelrasp van bospeen
  • 250 gr ricotta
  • 100 gr grof maismeel
  • 2 eieren
  • 2-3 el grof gemalen walnoten
  • Zout en peper
  • 1 tl garam masala
  • 25 gr geraspte kaas
  • 1-2 el fijngehakte peterselie

Instructies

  • Breng in een ruime pan 1 kopje water aan de kook, voeg de spitskool toe. Kook de groente in weinig water. Schep een paar keer om, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Als de spitskool halfgaar is, zet het vuur uit.
  • Voeg het maismeel en de wortelrasp aan de warme spitskool toe. Strooi de garam masala, de peterselie, het zout & de peper erover en roer het goed met een scheplepel. Laat het even afkoelen.
  • Verwarm de oven op 160 graden. Klop ondertussen de eieren in een grote kom, doe de ricotta erbij en mix het goed.
    Ricotta
  • Schenk het eimengsel over de spitskool-wortelmix, voeg gemalen noten toe. Meng het door elkaar en verdeel het in een ingevette springvorm. Bak de taart ongeveer 35 minuten op 160 graden. Geniet van deze taart met een frisse salade.

Leave a Comment