Veelzijdig Vega

Hartige paascake

Dhokla

Zo maak je een gezond begin van het voorjaar! Het belangrijkste christelijke feest Pasen staat voor een nieuw begin. Een splinternieuw begin van Jezus en de levendige natuur zijn de perfecte voorbeelden. En de goddelijke gele en vruchtbare groen zijn ook de kleuren die onze gezondheid een zetje geven. Verras je familie met deze geel groene hartige paascake (dhokla). Het is een specialiteit van de historische stad Gujrat waar Mahatma Gandhi is geboren. Prettige paasdagen en geniet van de zonnige cake!
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4

Ingrediënten

  • 100 gr kikkererwtenmeel
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 150 ml lauw water
  • 2 el neutrale olie (geen olijfolie)
  • 2 el citroensap
  • 2 el poedersuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl baksoda
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • ½ tl kurkumapoeder
  • Zout en peper

Voor de topping

  • Citroensap gemengd met gekookt water
  • Groene gesneden kruiden
  • Groene gestoomde groente of pepers

Instructies

  • Klop de yoghurt met de olie en het citroensap.
  • Zeef boven de kom het kikkererwtenmeel, voeg de poedersuiker, kurkuma, zout, peper en mosterdzaadjes.
  • Maak een klontvrij beslag met behulp van lauw water en laat het een half uurtje rusten.
  • Bestrijk een bakvorm (geschikt om te stomen) met olie. Breng 200 ml water aan de kook in een pan met stevige bodem. Zet daarin een stoom element (onderzetter).
  • Roer het bakpoeder en baksoda door het beslag tot het luchtig wordt en schenk het beslag in de bakvorm.
  • Stoom de hartige paascake (dhokla) ongeveer 20 minuten. Laat het iets afkoelen en besprenkel deze met citroensap gemengd met water. Bestrooi erover gesneden kruiden en serveer met groente naar keuze.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt