Hartige glutenvrije cake
Proef het kleurrijke najaar, geniet en straal positieve energie uit. Kleuren zijn schitterend, fleuren het humeur op en doen wonderen voor onze welzijn. Elke kleur heeft een speciale betekenis en de lichtgevende gele kleur van de zon en de maan geeft positieve energie. Alle reden om de keuken in te duiken en deze hartige glutenvrije cake met zonnige ingrediënten te maken. En hiervoor heb je geen oven nodig want die is gemaakt met een van de gezondste kooktechnieken.
Ingrediënten
- 100 gr fijne maismeel
- 2 el pompoenpuree
- 50 gr Griekse yoghurt
- 2 el olie
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tl kurkumapoeder
- 1 el pompoenpitjes
- 1 el suiker
- Zout en peper naar smaak
- ¾ tl baksoda
- 1 el citroensap
Instructies
- Fruit de mosterdzaadjes in 1 el olie, voeg het maismeel toe en rooster het 2-3 minuten. Meng de pompoenpuree erdoor en laat het mengsel afkoelen.
- Bestrijk een bakvorm met olie en bestrooi pompoenpitten erin.
- Klop de yoghurt en meng de afgekoelde meel/pompoenmix erdoor. Voeg de suiker, kurkuma, zout en peper toe en laat het 20 minuten rusten.
- Verwarm een stoompan met water.
- Meng de baksoda en citroensap door de cakemix, klop tot het luchtig wordt en schep het beslag in de ingevette bakvorm.
- Stoom de hartige glutenvrije cake ongeveer 20 minuten. Laat het goed afkoelen, haal de cake uit de vorm, snijd in stukken en serveer met lekker sausje.