Haricots verts met friet

Haricots verts met friet

Creëer een fantastische Franse sfeer en lunch net of je in Frankrijk zit. Het weekend komt eraan en nu in de herfst is het heerlijk om iets langer in de keuken te staan. Laat je inspireren door de verrukkelijke Franse keuken en geniet van de groene Franse bonen: haricots verts. Deze feestelijke bonen lijken op sperziebonen, zijn iets slanker, rechter en groener. Eet ze als middagmaaltijd met friet van (zoete)aardappelen erbij en geniet van een voedzame lunch. Wil je geen vette friet uit de frituurpan, bak ze dan in de air fryer met dit recept.
Keuken Frans
Porties 4

Ingrediënten

  • 500 gr haricots verts
  • 200 gr wortels
  • Bieslook, zout en peper
  • 1 klontje boter
  • 400 gr aardappelen
  • 400 gr zoete aardappelen
  • 2 el maïzena
  • 2-3 el olie

Instructies

  • Verwijder de stelen van haricots verts en was ze. Schil de wortelen, was en snijd ze in lange stukken.
  • Stoom of kook de bonen en wortels volgens een gezonde kooktechniek, roer 1 klontje boter, peper en het zout erdoor.
  • Schil en snijd de aardappelen in frietvorm. Wrijf ze met maïzena en besprenkel olie erover.
  • Verwarm de airfryer op 200 graden en rooster 1 deel van de (zoete)aardappelfriet eerst 10 minuten, haal ze eruit en rooster de resterende.
  • Schud het mandje, bak ze nog eens tot ze goudbruin zijn en breng ze op smaak met rozemarijn.
  • Verwarm de haricots verts en wortelen, bind ze met bieslookslierten en eet ze met friet in de Franse style.

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Recipe Rating




Alvast bedankt

NederlandsEnglishFrançaisDeutschहिन्दीEspañol