Groentesoep Indian style

Pas de Indiase wijsheid aan je gerechten toe en word vitaler. Het is gemakkelijker dan je denkt, dit recept van de groentesoep Indian style laat je dat ook zien. Wellicht heb je ooit gehoord van de preventieve gezondheidszorg ter wereld: Ayurveda. Deze kennis van het leven zegt, “breng je lichaam in balans door juiste voeding”. Gebruik specerijen zoals kurkuma en garam masala in je gerechten. Deze specerijen ontgiften je lichaam van schadelijke stoffen en maken je vitaler.
Porties 4
Ingrediënten
- 400 gr gesneden soepgroente
- 2 el ghee of boter
- 2-3 el meel
- 100 ml melk
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl kurkumapoeder
- Zout en cayennepeper
- 1 tl garam masala
Instructies
- Roerbak de groente een paar minuten, voeg het zout en 1 liter warm water toe. Laat de groente op laag vuur in een gesloten pan garen.
- Verwarm intussen ghee of boter in een sauspan, voeg het meel en blijf roeren tot het meel lichtbruin wordt. Giet dan geleidelijk warme melk, blijf roeren en maak er een romige saus van.
- Roer deze saus door de groente en maak de soep af met garam masala en cayennepeper. Eet de groentesoep Indian style met cheese naan of een ander brood die je lekker vind.