Groentecurry 3x anders

Groentecurry 3x anders

Groenten zijn gezond en die eet je om fit, mooi en slank te blijven. Hoe kun je die vitamineboosters het beste eten zodat ze goed verteren? Altijd maar knabbelen op rauwe groente geeft een opgeblazen gevoel. Bovendien zijn sommige groenten niet geschikt om ongekookt te eten. Maak daarom een kleurrijke groentecurry van die vitaminebommen.

Een warme curry eten is het beste om de spijsverteringsvuur aan te wakkeren. Zo’n verwarmend gerecht smaakt in de winter veel lekkerder en prikkelt al je zintuigen. Hier vind je veel simpele recepten en ter inspiratie voor jou heb ik groentecurry 3x anders. Proef kleurrijke India en geniet van de exotische sferen in je keuken.

CurryCourgette curry

Voorkom maagklachten en eet licht verteerbare maaltijden vooral als je minder beweging hebt. Veel zitten en minder bewegen heeft een grote impact op je gezondheid. Lukt het niet om te sporten dan kun je ook fit blijven door elke dag 10 minuten yoga.

Minder zware gerechten eten is altijd goed voor je maag. Heb je al eens een courgette curry, rijk aan vezels en vitamines geproefd? Probeer dit makkelijke recept, verbeter je spijsvertering en waan jezelf in het geurige India.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 ui + 2 cm gember
  • 300 gr tomatenblokjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • ½ tl mosterdzaadjes
  • 2 el olie
  • 300 ml warm water

Instructies

  • Snijd de geschilde en gewassen ui, gember en courgettes.
  • Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de mosterdzaadjes. Voeg fijngehakte ui/gember en fruit ze 2-3 minuten.
  • Voeg het kurkumapoeder en de courgetteblokjes toe en roerbak ze een paar minuten.
  • Giet er 150 ml water over en laat de groente in een gesloten pan garen. Voeg ten slotte de tomatenblokjes, chilipeper en garam masala toe.
  • Verwarm de courgette curry en dien deze Indiase specialiteit op met rijst, roti of naan.

Snijbonen curry Snijbonen curry

Weet je wat het bijzondere aan deze snijbonen curry is? Die barst van de weerstandsvitamine en als je er genoeg van binnenkrijgt, word je niet verkouden. Dan is je weerstand op peil, je bent energiek en je kunt volop genieten van de heerlijke herfst.

Omdat de weerstandsvitamine C gevoelig is voor teveel warmte, zijn de ingrediënten in deze curry kort gekookt en gestoomd. Deze schotel smaakt verrukkelijk, oogt aantrekkelijk en het is een gezond wereldgerecht.

Geniet van de herfstcharme op je bord met deze snijbonencurry.

Paprika curryPaprika curry

Waarom kun je beter niet knabbelen op de rauwe paprika in plaats van een paprika curry maken? Raw food is toch het gezondste, zou je denken. Het feit is eigenlijk dat de meeste groenten ongekookt niet makkelijk verteren. Daarvan kun je opgeblazen gevoel of andere maagklachten krijgen.

Eet paprika’s dus niet altijd rauw en kook die vitaminebommen met juiste kooktechnieken. Zo behoud je gezonde stoffen en je maakt die vruchtgroente zelfs maagvriendelijk en exotisch. Lees verder en je snapt hoe simpel het is om je gezondheid te boosten.

Ingrediënten

  • 500 gr rode paprika
  • 1-2 aardappelen
  • 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 2 el olie
  • 200 ml kokosmelk
  • Cayennepeper
  • Zout
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in (lange) stukken.
  • Schil, was en snijd de aardappelen in hele kleine stukjes, die gebruik je in plaats van een zetmeel voor de saus.
  • Pel en hak de ui en knoflook.
  • Verhit 2 el olie in een pan met de stevige bodem en fruit de komijnzaadjes & de gehakte uien mix 2-3 minuten.
  • Voeg paprikapoeder en gesneden paprika’s toe. Roerbak ze een paar minuten en schenk er 200 ml kokosmelk toe.
  • Zet het vuur laag en laat de paprika’s ongeveer 10 minuten in een gesloten pan garen. Breng ze op smaak met zout en peper.
  • Smul de paprika curry met rijst, roti of brood naar keuze.


Proef kleurrijke India en geniet van de herfstcharme met groentecurry 3x anders. Stimuleer je smaakpapillen in de verrukkelijke vegan keuken. Genees tegelijkertijd je lichaam en geest in de indrukwekkende Indiase keuken. 

Reageer gerust (je e-mailadres wordt niet gepubliceerd).

Alvast bedankt